جمعه 10 فروردین ماه 1403
  ورود |عضويت
تاریخچه تشکیل جهاد کشاورزی

 پس از پیروزی انقلاب اسلامی بمنظور انجام اقدامات وسیع و سریع برای رفع محرومیت از روستاهای کشور ایران بنا به فرمان رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) نهادی به نام جهاد سازندگی در 27 خرداد 1358 تشکیل گردید. همزمان نیز وزارت کشاورزی ایران به ارائه خدمات در چارچوب وظایف و ماموریت های محوله خود از جمله کشاورزی و دامپروری مشغول بود .

با شروع جنگ تحمیلی عراق علیه جمهوری نوپای اسلامی ایران جهاد سازندگی علاوه بر رسالت اصلی خود که رسیدگی به آبادانی وارتقاء سطح زندگی مردم در مناطق محروم و روستائی بود با بسیج نیروهای مردمی و کارکنان جهاد سازندگی وظیفه خطیر و مهم پشتیبانی از جنگ ( ساخت سنگر ، راه ، کانال ، آبراه و.... ) نیروهای مسلح اعم از ارتش ، سپاه و بسیج را به عهده گرفت در این راه جهاد سازندگی استان اصفهان بیش از 630 نفر شهید تقدیم انقلاب اسلامی نمود از این رو امام خمینی نام سنگر سازان بی سنگر را به نیروهای اعزامی از طرف جهاد سازندگی اطلاق نمودند.

 

خدمات ارزشمند جهاد سازندگی در زمینه فعالیت های فرهنگی،بهداشت و درمان، عمران ،کشاورزی و دامپروری و بطورکلی سازندگی مناطق دور افتاده روستاها باعث گردید مجلس شورای اسلامی در سال 1362قانون تشکیل وزارت جهاد سازندگی را تصویب نماید. در این راستا وظایف و ماموریتهائی به جهاد سازندگی اضافه و یا حذف گردید.

 

در سال 1369 مجلس محترم شورای انقلاب اسلامی قانون تفکیک وظایف دو وزارتخانه جهاد سازندگی و کشاورزی را تصویب نمود بموجب قانون مذکور وظایف مربوط به امور دام و طیور ، شیلات ، امور عشایر ، عمران روستائی ( امور راه ، آب و فاضلاب ، برق و صنایع روستائی ) ، آبخیزداری و منابع طبیعی به وزارت جهاد سازندگی و کلیه وظایف مربوط به امور کشاورزی شامل زراعت ، باغبانی ، حفظ نباتات ، آب و خاک ، مکانیزاسیون و تحقیقات کشاورزی به وزارت کشاورزی محول گردید.

 

در سال 1379 بار دیگر طرح ادغام دو وزارتخانه در مجلس شورای انقلاب اسلامی مطرح و با هدف تجمیع وظایف و اصلاح ساختار اداری و تشکیلاتی و واگذاری امور غیر مرتبط با این دو وزارتخانه به سایر دستگاههای ذیربط ، وزارت جهادکشاورزی تاسیس و مورد تصویب نمایندگان محترم قرار گرفت و کلیه امور کشاورزی و دامپروری و ترویج و تحقیقات کشاورزی و.... در این وزارت تجمیع گردید در مراکز استانهاسازمان جهاد کشاورزی در مراکز شهرستانها مدیریت جهاد کشاورزی و در سایر بخشها و دهستانها مراکز ترویج وخدمات  جهاد کشاورزی تشکیل گردید.

 

این وزارتخانه همواره اهداف عالیه رهبر کبیر انقلاب را سرلوحه برنامه ها و وظایف  خود قرارداده و می‌کوشد در زمینه قطع وابستگی کشوربه دیگر کشورها در زمینه محصولات کشاورزی و سایر فرآورده های دامی و پروتینی و ترویج کشاورزی و استفاده بهینه از آب و خاک و مکانیزاسیون تلاش و فعالیت نماید.

 

  کاربران بر خط
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 301
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 301

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 3940806
Visitors بازديد هاي امروز: 1626
Visitors بازديد هاي ديروز: 2594

فعال در اين زمان كاربران فعال:
Copyright (c) 1403/01/10 پرتال مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شاهین شهر و میمه
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا